První dubnový víkend startuje boj o účast na šampionátu v Kuala Lumpur F1 ve školách, F1, formule 1, konstrukce, monopost | Constructors F1

etina English Rusky

První dubnový víkend startuje boj o účast na šampionátu v Kuala Lumpur F1 ve školách, F1, formule 1, konstrukce, monopost | Constructors F1 Constructors F1

První dubnový víkend startuje boj o účast na šampionátu v Kuala Lumpur

Miroslav Sanytrák | 2.4.11 | Aktuálně F1 ve školách

Již třetí rok je součástí středoškolského vzdělávání v ČR i soutěž Formule 1 ve školách. Do tohoto jedinečného projektu je zapojeno 9 000 000 milionů studentů z 31 zemí celého světa. Ti mají možnost využít své teoretické znalosti v praxi a to zábavným a smysluplným způsobem. V průběhu své účasti v soutěži poznávají zajímavé osobnosti nejen ze světa motosportu, ale i navzájem mezi sebou. Navazují nová přátelství, diskutují o problémech spojených s přípravou na soutěž bojují o postup a poznávají tak zdravé konkurenční prostředí.

První dubnový víkend startuje boj o účast na šampionátu v Kuala Lumpur

 

První dubnový víkend odstartují Národní kola sezony 2010/2011 a pro jeden z 25 přihlášených týmů skončí tato jízda až v září na Světovém šampionátu v Kuala Lumpur. Mezi tím však čeká 175 soutěžících hodně práce, spousta vypjatých situací, ale také zábavy a nezapomenutelných okamžiků.

 

V uplynulých dvou sezónách se soutěže účastnilo přes 400 studentů z celé České republiky.

Historicky prvním vítězem české soutěže se stal tým Blueforce z Českých Budějovic. Ten odletěl v září 2009 do Londýna na šampionát, kde se umístil na 9. místě z 31 týmů a získal ocenění „Nováček roku 2099“. Týden strávený v Londýně byl pro tým opravdovým zážitkem, studenti poznali desítky nových lidí, navázali spoustu zajímavých kontaktů a osobně se setkali s Lewisem Hamiltonem!

V II. ročníku zvítězil tým přerovských studentů, Speed Performance Show team. Ti strávili v září 2010 celkem dvanáct dnů v exotickém Singapuru. Dosáhli čtvrtého nejlepšího času na dráze, byli nominování na cenu „Inovace roku“ a celkově se umístili na pěkném 11. místě. Jelikož se v době jejich pobytu jela velká cena Singapuru, strávili přerováci tři večery na tribuně městského okruhu Marina Bay a sledovali testy, kvalifikaci i závod formule 1.

Tento ročník se koná šampionát v hlavním městě Malajsie Kuala Lumpur. Kdo se podívá do této destinace a zažije vše co k účasti na Světovém šampionátu patří? To se dozvíme v až červnu na brněnském Autosalonu.Před tím však budou ještě semifinálová kola, z kterých postoupí do finále pouze 12 nejlepších.

 

Termíny závodů:

2. – 3. dubna 2011 Národní kolo Moravy

Střední škola průmyslová, hotelová a zdravotnická, Kolárova 617, Uherské Hradiště

 

9. – 10. dubna 2011 Národní kolo Čech

Střední průmyslová škola strojírenská a Jazyková škola, Heverova 191, Kolín

 

4. června 2011 Celostátní finále České republiky

Autosalon Brno 2011, Veletrhy Brno

 

17. – 25. září 2011 Světový šampionát, Kuala Lumpur, Malajsie

 

Na všechny kola českých závodů vstup pro veřejnost zdarma

 

Registrace do IV. ročníku soutěže startuje 6. června 2011

 

 

 

Formule 1 ve školách je jedinečná, celosvětově vzdělávací soutěž, určena pro týmy studentů středních škol ve věku od 15 – 19 let. Studenti mají za úkol navrhnout, zkonstruovat, otestovat, vyrobit a závodit s vlastním modelem formule 1, který je poháněn CO2.

Součástí soutěže je i příprava ústní prezentace realizované práce, doplněná o prezentaci konstrukční dokumentace, která dokumentuje kompletní návrh, konstrukci a výrobu závodního modelu. Povinností týmu je i zajistit si finanční příjem od sponzorů a hospodařit s ním. Vypracovat rozpočet a účelně financovat náklady týmu.








Štítky

 


F1 ve školách

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com