PRŮVODCE BRZDOVÝMI DESTIČKAMI BREMBO PRO GP ÁZERBÁJDŽÁNU A PRO SPORTOVNÍ POUŽITÍ NA OKRUHU. Brembo, F1, brzdy, formule 1, | Constructors F1

etina English Rusky

PRŮVODCE BRZDOVÝMI DESTIČKAMI BREMBO PRO GP ÁZERBÁJDŽÁNU A PRO SPORTOVNÍ POUŽITÍ NA OKRUHU. Brembo, F1, brzdy, formule 1, | Constructors F1 Constructors F1

PRŮVODCE BRZDOVÝMI DESTIČKAMI BREMBO PRO GP ÁZERBÁJDŽÁNU A PRO SPORTOVNÍ POUŽITÍ NA OKRUHU.

Brembo Press | 12.6.22 | Brembo F1 brzdy

Brembo - brzy - grand prix F1

Od Monaka po Ázerbájdžán, jeden pouliční okruh k druhému, ale charakteristiky obou tratí a tradice jsou odlišné. Jedná se o pátý ročník GP Ázerbájdžánu, ale šestý závod v Baku, protože se tam v roce 2016 konala Evropská GP.

1

 

Ázerbájdžánská trať je klasifikována jako jedna z nejnáročnějších tratí pro brzdy: nastupnici od 1 do 5 je hodnocena 4 na indexu obtížnosti, stejně jako trať v Montrealu, která bude za týden místem konání závodů. Uspořádání zahrnuje čtyři 90° zatáčky na startu, které jsou velmi náročné na brzdy, následované dalšími zatáčkami a následně použitím brzd.

Sportovní podložky pro silniční vozidla

Díky zkušenostem, které získal za 47 let existence formule 1 a partnerství s výrobci automobilů, vyvinula společnost Brembo řadu brzdových destiček pro automobily legální v ulicích, které zaručují maximální bezpečnost při brzdění. Patří mezi ně podložky Sport/HP2000 navržené a testované pro převážně sportovní silniční použití.

Jedná se o produkt, který je určen pro řidiče se sportovními ambicemi a ty, kteří chtějí od svých vozů maximum. Podložky Sport/HP2000 nabízejí vynikající výkon i bez zahřívání a při nízkých rychlostech díky speciálnímu materiálu, který zajišťuje konstantní tření ve všech teplotních rozsazích.

 Zjistěte více o těchto podložkách Brembo.

2

3

Šedesát tun síly

Vzhledem k tomu, že trať je dlouhá 6 km (3,7 míle) s 10 brzdnými úseky, brzdy se používají po dobu 20,5 sekundy na kolo: to může znít hodně, ale je to jen 20% celého závodu ve srovnání s 21% GP Monaka a 22% GP Singapuru. Od startovní čáry až po šachovnicovou vlajku působí každý řidič na brzdový pedál celkovým zatížením 60 tun.

4

V 8 z 10 brzdných úseků přesahuje zatížení 1 quintal a ve 3 bodech přesahuje 130 kg (286 lb). K dispozici jsou také 3 zatáčky, kde brzdná dráha dosahuje tří čísel, ale žádná z nich není mezi zatáčkou 4 a zatáčkou 14, protože rychlosti jsou v této části ázerbájdžánské trati nižší než 300 km / h (186 mph).

235 km/h (146 mph) méně s jedním brzdným úsekem

Z 10 brzdných úseků na městském okruhu v Baku jsou 4 klasifikovány jako velmi náročné na brzdy, 5 středně náročných a pouze 1 je lehký.Nejnáročnější pro brzdový systém je první zatáčka: monoposty do něj vjíždějí rychlostí 344 km/h (213,7 mph) a pak zpomalí na 109 km/h (67,7 mph) za 2,5 sekundy. Za tímto účelem řidiči aplikují zatížení 136 kg (299,8 lb) na brzdový pedál a podstupují zpomalení 4,4 G, protože pokrývají vzdálenost 137 metrů (149,8 yardů

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com