Rubens Barrichello v Praze - komentář F1, formule, 1, Skokan, skokan roku , skokan roku F1 | Constructors F1

etina English Rusky

Rubens Barrichello v Praze - komentář F1, formule, 1, Skokan, skokan roku , skokan roku F1 | Constructors F1 Constructors F1

Rubens Barrichello v Praze - komentář

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 21.6.04 | Komentáře - M.Sanytrák 2004

Jak začít, mám toho na srdci skutečně hodně, několik dní jsem přemýšlel, zda vůbec tento komentář na........

Jak začít, mám toho na srdci skutečně hodně, několik dní jsem přemýšlel, zda vůbec tento komentář napsat, neboť za pravdu se v Čechách vždycky upalovalo.

Tak od začátku, celá akce byla málo propagovaná, v novinách a časopisech byly kratičké zprávičky, jako by se někdo bál, či nebyly peníze ( o čemž pochybuji). Velká akce Shellu na vlastních benzínových čerpadlech byla krásnou fikcí, neboť za 30 litrů měla být vstupenka a vstupenky přitom nebyly, jejich počet byl stanoven na pouhé 3000 kusů. Při vlastní akci, která byla za ohradou, což chápu i z bezpečnostních důvodů, tak na sloupech a plotech vyselo opět pár desítek lidí. Znám případ, kdy se o akci dozvěděl fanda Formulí (ne prosím Ferrari) v Českých Budějovicích, naložil další 3 kamarády a jeli ku Praze, tam jim u brány řekla ochranka , že mají smůlu, vše je obsazeno, místa tam přitom bylo pro dalších pár set lidí, nejen pro tyto 4. Před akcí jsem jako marketingový specialista dělal pro jednu společnost rozbor časopisů, kde byla akce uvedena. Moc toho nebylo.

Vstup a prostory byly rozděleny pro obyčejné lidi, VIP hosty a novináře. Jiné vstupenky jsem neviděl, možná ještě byla nějaká kategorie. VIP stan, jako při všech akcích v Čechách se stoly, které se prohýbaly jídlem ( mimochodem toho muselo zbýt tolik, že by všichni bezdomovci z Prahy a okolí měli Vánoce). Vedle VIP stanu s občerstvením byla tiskovka a jak už to při těchto akcích bývá, vše má zpoždění, na tiskovku byli vpouštěni pouze novináři, což je v pořádku. Bohužel jsem byl přítomen i tomu, že se na ni chtěl dostat vozíčkář, který ač nebyl novinář, byl vykázán. Když jsem upozornil, že by v tomto případě měli udělat výjimku, jedna z najatých slečen jen pokrčila rameny, hlavní pořadatelka byla někde mimo, takže než jsem ji našel, vozíčkář zmizel někde v davu, bylo mu trapné čekat. Co dodat??

Vlastní tisková konference společnosti Shell byla opravdu na vysoké úrovni, což mohu posoudit i jako lektor, který často hovoří k publiku. Byla názorná, odborná, dobře organizovaná, řekl bych celkem fajn. Nic nebylo opomenuto , tlumočilo se ve 3 jazycích. Tiskovka s Rubensem Barrichellem probíhala hned po prezentaci Shell V-Power Recingu a byla naprosto standardní. Slečna , které vše organizovala, se chovala naprosto profesionálně, stále někde běhajíc a zařizujíc, stále usměvavá a rázná . Té bych dal prémii.

Celá akce postupovala dle předem schváleného schématu, pouze mám jednu dost velkou výhradu vůči pořadatelské agentuře, která pravděpodobně pro společnost Shell tuto akci zajišťovala. Prosím Vás vyškolte příště své lidi v chování a komunikaci. To aby se ŘVALO na NOVINÁŘE-FOTOGRAFY, to jsem skutečně nezažil. Tito lidé se pohybují na velkých cenách Formule 1, znají všechna nebezpečí. Tady při stěhování jedné formule a snaze vyfotografovat R.Barrichela se neustále upozorňovala na jakési nebezpečí, sprostě se křičelo v jakési euforii na novináře. Proboha. Pracovníky společnosti Olympus, která je jedním z velkých sponzorů Scuderia Ferrari, nechtěli pracovníci pořadatelské společnosti pustit. Vím, že triko Ferrari je zavádějící, měl ho kde kdo. Byl jsem u toho, kdy pracovník společnosti Olympus O & S, spol. s r.o. po upozornění o koho jde, byl vykázán z prostoru. Co dodat?!!!

Sportovní program, defilé vozů Ferrari, Formule 1 v ulicích Prahy, to byl skutečný zážitek pro všechny přítomné. Komentování paní Lucie Výborné a pana Jana Kovaříka bylo jako vždy na vysoké profesionální úrovni a nikoho lepšího byste pro tuto akci v Čechách nenašli.

Po akci jsem listoval novinami, a nikde skoro nic.V rádiích se o akci hovořili více. Jsem zvědav na příští vydání motoristických časopisů, zda tam někdo z novinářů na výše popsané upozorní.Je totiž před uzávěrkami časopisů, akce probíhala prakticky v době, kdy všechny časopisy již byly na trhu. Když se podíváme na složení novinářů. Zjistíme, že zde bylo mnoho zahraničních, takhle se do Evropy nedostaneme. Pořadatelské organizace v Čechách-agentury si totiž díky své špatné komunikaci ani neuvědomují , že dělají ostudu ne sobě, ale především v tomto případě společnosti Shell ( to už je průšvih) a potažmo i České republice. ( nekomentuji)

Vše je o lidech, černí šerifové a ostatní postupovali podle jím daných pokynů, oni se chovali, jak jim NĚKDO přikázal. Oni postupovali dle příkazů správně. Opět je to o lidech, někdo striktně postupoval dle pokynů, jiný se choval tolerantněji. Měli prostě příkazy, jejich „výkon služby“ byl v tomto směru profesionální a ti kluci, si zaslouží pochvalu. Nebudu někoho soudit, ale čtenář určitě pochopí, kdo by si měl uvědomit, že musí příště se všemi promluvit, dát ji sice jasné pokyny. Kdo musí upozornit na novináře, jejich zkušenosti a především jejich statut určité nedotknutelnosti.

Doufám, že těchto akcí k Formuli 1 bude u nás k vidění více. Doufám, že si po akci pořadatelská agentura vše zhodnotila a vyvodila důsledky.

Byl jsem po akci přítomen několika rozhovorům manažerských špiček . Ti akci hodnotili jako výbornou. Bohužel neviděli, co jsem viděl já, který se snažil být všude, jako správný novinář.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com