Scuderia Praha slavila vítězství i ve Valencii. Scuderia Ferrari, F1, konstrukce, ,Valencie, tým | Constructors F1

etina English Rusky

Scuderia Praha slavila vítězství i ve Valencii. Scuderia Ferrari, F1, konstrukce, ,Valencie, tým | Constructors F1 Constructors F1

Scuderia Praha slavila vítězství i ve Valencii.

Aleš Holan/Petr Fýba | 5.4.19 | Aktuálně

Scuderia Praha , závodní tým 2019

Scuderia Praha slavila vítězství i ve Valencii.

Ani ambice druhé části týmu Scuderia Praha, která se ve stejném termínu účastnila prvního evropského závodu Ferrari Challenge, nebyly nízké.

1

Potenciál týmu bohužel nemohl být využit naplno, neboť závodní víkend Dušana Palcra skončil předčasně již ve čtvrtek kvůli technickým problémům.

Tento výpadek však naplno vynahradil druhý pilot týmu Scuderia Praha Ján Daniš. Do sobotního závodu startoval z druhého místa, v průběhu se pak propadl na třetí místo. Poté opět zabojoval a opět předjel oba jezdce před sebou a připsal si tak první letošní vítězství.

Nedělní závod se odjel celý na vodě. Do závodu startoval Ján Daniš jako úplně poslední, a to „díky“ nově zavedenému „penalizačnímu“ systému, kdy je vítěz předchozího závodu na startovním roštu posunut o šest míst dozadu. Ján se však postupně dokázal probíjet kupředu, jeho nasazení však bylo omezeno dvěma výjezdy Safety Caru. Nakonec byl klasifikován na čtvrtém místě.

I když Ján Daniš nestartoval v prvním závodě Ferrari Challenge v Bahrajnu, odjížděl z Valencie jako třetí muž celkového pořadí ve své třídě.

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com