SKVĚLÝ VÍKEND ZAKONČIL FILIP SALAČ TĚSNĚ POD BEDNOU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1

etina English Rusky

SKVĚLÝ VÍKEND ZAKONČIL FILIP SALAČ TĚSNĚ POD BEDNOU Filip Salač, Moto 2, MotoGP, F1 | Constructors F1 Constructors F1

SKVĚLÝ VÍKEND ZAKONČIL FILIP SALAČ TĚSNĚ POD BEDNOU

Jan Koudelka | 26.3.23 | Aktuálně ze světa Moto2

Filip Salač - velký úspěch - grand prix - Moto2

Úvodní podnik letošního seriálu Mistrovství světa silničních motocyklů v Portimau vyšel Filipu Salačovi skvěle. Po třetím místě v tréninku a vyhrané kvalifikaci, startoval do dnešního závodu Moto2 z pole position a vybojované čtvrté místo v cíli je velkým příslibem do dalších závodů. Svým vystoupením v Portugalsku Filip ukázal, že patří do absolutní světové špičky.

Fanoušky Filipa Salače určitě potěšil pohled na dnešní startovní rošt. Poprvé v kategorii Moto2 mohli sledovat našeho jezdce jako „pole mana“. V první zatáčce úvodního kola se Filip zařadil za Caneta a defenzivní jízdou držel za sebou dotírajícího Acostu. V průběhu závodu pak osciloval mezi čtvrtým a šestým místem. Čtyři kola před cílem se probojoval na konečné čtvrté místo, když předjel Manuela Gonzaleze. Před českého jezdce stáje QJMOTOR GRESINI RACING se tak dostalo pouze trio Acosta, Canet a Arbolino.

Filip Salač

„S dnešním závodem a celým víkendem jsem spokojený, ale každopádně máme pořád co zlepšovat. Cítil jsem poměrně velký stres před startem z pole position, nebylo to pro mě vůbec jednoduché. V prvních kolech jsem se snažil neudělat chybu jako před rokem v Kataru. Jezdil jsem na šesté pozici, pak jsem začal tahat a podařilo se mi předjet Arenase a čtyři kola před cílem i Gonzaleze. Celý tým udělal spoustu práce a posunuli jsme se o velký krok dopředu. Všichni pracovali skvěle, máme dobré nastavení a já jsem také pozitivně naladěný. Děkuji členům týmu za jejich práci po celý náročný víkend, díky všem, co mě podporují a věří mi. V neposlední řadě patří velké poděkování za pomoc s náročnou zimní přípravou. Všichni jsme do toho dali maximum a teď se nám naše nasazení vrátilo. Už se těším do Argentiny na další závod,“ zhodnotil vydařený víkend Filip Salač #12.

1

Závodní okruh Algarve International Circuit se po zásluze přezdívá vyasfaltovanou motokrosovou tratí. Díky horizontům a velkému převýšení je velmi náročný na fyzickou kondici. A není snadné ho pochopit a správně projet každým úsekem. Portimao nikdy nepatřilo mezi nejoblíbenější podniky Filipa Salače, ale po tomto víkendu se jeho názor možná změní. Seriál MotoGP se nyní přesune do Argentiny, kde se bude první dubnový víkend bojovat o další světové body.

 

Foto: profil Filipa Salače a týmu Gresini Racing.

www.gresiniracing.com

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com