Spanilá jízda tahačů Mostem odstartovala vyvrcholení okruhové sezony FIA ETRC, Most, autodorom, 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

Spanilá jízda tahačů Mostem odstartovala vyvrcholení okruhové sezony FIA ETRC, Most, autodorom, 2019 | Constructors F1 Constructors F1

Spanilá jízda tahačů Mostem odstartovala vyvrcholení okruhové sezony

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 30.8.19 | Aktuálně

FIA ETRC 2019

Ochutnávku víkendového evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC), kterou pod názvem TOTAL Czech Truck Prix pořádá už posedmadvacáté mostecký autodrom, zprostředkovali fanouškům sami jezdci.1

Se svými šestitunovými speciály se vydali už tradičně v pátek navečer do ulic Mostu. Spanilou jízdu z areálu autodromu završili na centrálním 1. náměstí, kde diváky čekal zábavní program s rozhovory a autogramiádou jezdců. Velký zájem byl o vstupenky na závodní víkend za akční cenu 400 korun.

Přítomné na náměstí přivítal výkonný ředitel společnosti AUTODROM MOST Ivo Diviš. „Jsem moc rád, že jste se opět dostavili v hojném počtu a pomohli nám vytvořit skvělou atmosféru. Jistě ji ocení i piloti těžkotonážních strojů, které vám osobně přijeli představit. Věřím, že se spolu uvidíme i v sobotu nebo v neděli v areálu autodromu, adrenalinové souboje truckerů, ale i jezdců dalších zajímavých sérií určitě budou stát za to,“ řekl mimo jiné.

2

Mezi aktéry spanilé jízdy nechyběli ani tentokrát pětinásobný německý šampion Jochen Hahn či jeho krajanka a rovněž vynikající jezdkyně Steffi Halm. Pozornost diváků se pochopitelně upírala také k českému želízku v ohni, jímž je Adam Lacko z týmu Buggyra Racing. Rád by zopakoval triumf z roku 2017, kdy slavil premiérový titul mistra Evropy. „Jsem tady už potřetí a nikdy nelituji. Možnost prohlédnout si tyto mohutné stroje zblízka a popovídat si s jezdci je pokaždé skvělým zážitkem. Už se moc těším na souboje tahačů na dráze, vždy je to jedinečná podívaná,“ shrnul své pocity jeden ze stovek fanoušků.

Truckery čekají dva ostré souboje na dráze v sobotu a dva v neděli.

3

Součástí závodního víkendu TOTAL Czech Truck Prix jsou i další tři vložené série. V poháru Renault Clio Cup Central Europe bojuje stejně jako Adam Lacko rovněž o druhý titul další vynikající tuzemský jezdec Tomáš Pekař. Napínavé souboje nabídne také KIA Platinum Cup a novinka na mosteckém autodromu, jíž je Seyffarth Audi Sport R8 LMS Cup. Speciály renomované německé automobilky jsou pravidelnými účastníky nejprestižnějších evropských okruhových závodů, například DTM či ADAC GT Masters.

Páteční program, který výše vyjmenované série věnovaly volným tréninkům, rozšířily veterány různých značek a kubatur. Jejich tuzemští jezdci se utkali ve dvou závodech jízdy pravidelnosti FAS AČR Czech Trophy, při níž nerozhoduje nejrychlejší čas, ale co nejmenší odchylka v dosažených časech ve vybraných měřených kolech. Pohled na Chevrolet Corvette, Jaguar XJR, Ford Capri, Porsche 911, ale také české značky Tatra 603 nebo Škoda 130 RS oku motoristického fanouška více než lahodil.

K závodnímu víkendu patří neodmyslitelně i doprovodný program. Nabídne na diváckém svahu Truck Festival, což je sraz a výstava kamionů, či taxijízdy v upravených speciálech a offroadových vozech. Adrenalinové novinky čekají nejmenší návštěvníky, a to wipe-out či air born. Při první z nich děti musejí přeskočit otáčecí rameno, jež se točí stále rychleji, druhou je nafukovací raketa, která zájemce vynese do několikametrové výšky.  Děti se také mohou svézt na centrifuze, řetízkovém kolotoči nebo využít tradičního zázemí s prolézačkami, houpačkami a skákacím hradem na dopravním hřišti, kde jim hostesky zapůjčí zdarma také kola, tříkolky, odrážedla i přilby.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com