Subida el Fito ve Španělsku a Rampa da Falperra v Portugalsku byly dalšími dvěma podniky seriálu Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. Vrchy, Španělkao, Petr Trnka, F1, construct | Constructors F1

etina English Rusky

Subida el Fito ve Španělsku a Rampa da Falperra v Portugalsku byly dalšími dvěma podniky seriálu Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu. Vrchy, Španělkao, Petr Trnka, F1, construct | Constructors F1 Constructors F1

Subida el Fito ve Španělsku a Rampa da Falperra v Portugalsku byly dalšími dvěma podniky seriálu Mistrovství Evropy v závodech automobilů do vrchu.

Jan Koudelka | 26.5.23 | Aktuálně

Vrchy 2023

PETR TRNKA MÁ ZA SEBOU DVA NEJVZDÁLENĚJŠÍ EVROPSKÉ PODNIKY

Pro naše reprezentanty to jsou navíc nejvzdálenější destinace, ve kterých se evropský šampionát koná. Petr Trnka startoval na obou podnicích, ve Španělsku obsadil třetí pozici za svým největším soupeřem Merlim a Lanzagortou, v Portugalsku skončil druhý za italským fenoménem.

Subida el Fito nepatří mezi nejoblíbenější tratě Petra Trnky, a kromě soubojů s Christianem Merlim se přetahoval také s domácím pilotem Lanzagortou. Nakonec z toho bylo třetí místo absolutně a druhé ve skupině E2-SC. „Španělsko není úplně můj šálek kávy, ale oproti loňské sezóně se mi podařilo zrychlit o čtyři sekundy svůj nejrychlejší čas. Pochopitelně jsem chtěl zabojovat s Merlim, ale ve druhé závodní jízdě jsem trefil balík u krajnice a poškodil předek auta včetně zavěšení. Do třetí jízdy jsme to sice stihli opravit, ale kvůli ohnutému držáku nešlo úplně optimálně nastavit geometrii. Takže s ohledem na tuto epizodu musím být se třetím místem spokojený,“ ohlíží se za španělským závodem Petr Trnka.

1

Rampa da Falperra v portugalském městě Braga patří naopak mezi nejoblíbenější tratě Petra Trnky. Dokazoval to nejen v minulosti, ale také celý minulý víkend. I tady se Petr dokázal zrychlit oproti svému nejrychlejšímu času a své účinkování v Portugalsku zakončil druhým místem absolutně a vítězstvím ve skupině E2-SC. A Merli byl zase na dosah. „Falperru mám opravdu hodně rád, i když povrch je na mnoha místech nerovný a uskákaný. Profil trati je rychlý, ale i technický, protože má poměrně veliké převýšení. Rozhodujícím faktorem jsou rychlé a přesné průjezdy zatáčkami, aby se udržela rychlost na výjezdu. To je v Portugalsku důležité. Máme už celkem vychytaný setup, ale museli jsme ještě trochu zapracovat na tuhosti auta. Oproti Španělsku udělal chybu tentokrát Merli, když uklouzl v poslední zatáčce a vrazil do svodidel. Také on musel opravovat, ale mechanici to stihli a ve třetí jízdě byl Ital zase o něco rychlejší. Jinak celkově jsem spokojený, vylepšil jsem svůj čas o vteřinu oproti minulému roku. Zatím máme dobrou bilanci a už se těším na svůj domácí závod ve Šternberku,“ komentoval své portugalské vystoupení Petr Trnka.

2

 

Dalším podnikem evropského šampionátu v závodech automobilů do vrchu je proslulé Ecce Homo ve Šternberku, které proběhne už o prvním červnovém víkendu. 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com