Suverénní vítězství v prestižní třídě nad 3000 ccm si v sobotním vrchařském finále sezony na Masarykově okruhu připsal Jiří Mičánek jr. Buggyra, Racing,Maverick Hillclimb Czech. | Constructors F1

etina English Rusky

Suverénní vítězství v prestižní třídě nad 3000 ccm si v sobotním vrchařském finále sezony na Masarykově okruhu připsal Jiří Mičánek jr. Buggyra, Racing,Maverick Hillclimb Czech. | Constructors F1 Constructors F1

Suverénní vítězství v prestižní třídě nad 3000 ccm si v sobotním vrchařském finále sezony na Masarykově okruhu připsal Jiří Mičánek jr.

Buggyra Press | 19.10.21 | Aktuálně

Maverick Hillclimb Czech. 2021

Vrchařské Brno pokořeno: „Okruhář“ Jiří Mičánek doma suverénně ovládl Brněnského draka

1


Suverénní vítězství v prestižní třídě nad 3000 ccm si v sobotním vrchařském finále sezony na Masarykově okruhu připsal Jiří Mičánek jr. za volantem Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO. Jezdec a zároveň manažer týmu Mičánek Motorsport powered by Buggyra zakončil vítězstvím ve všech pěti rozjížďkách letošní úspěšné tažení vrchařským seriálem Maverick Hillclimb Czech.

2
„Je to pro mě hezké zakončení sezony. Kromě výsledku z toho mám dobrý pocit i vnitřně, nechyboval jsem a pochvalu jsem dostal i od táty, který mě sledoval z tribuny,“ připomíná junior rodinnou tradici, která mu velela zvítězit – právě Jiří Mičánek st. byl dlouhé roky vrchařským mistrem a vládl i „starému“ Brněnskému drakovi, který se jezdil v serpentinách na staré brněnské trati.
Druhým důvodem k radosti je pro Jiřího Mičánka i „srovnání skóre“ s největším rivalem a letošním vládcem nejsilnější kategorie Maverick Hillclimb Czech Markem Rybníčkem. Mičánek jel celkem tři podniků, tedy šest závodů. Třikrát vyhrál, třikrát byl druhý právě za Rybníčkem.
„S Markem jsme přátelé a já navíc nemám ambici seriál vyhrát, takže je to spíš v duchu popichování. Doteď to bylo 3:1 pro něj, tak jsem rád, že jsem to na poslední chvíli srovnal,“ směje se Jiří Mičánek, který vrchařské závody absolvoval se „standardním“ okruhovým Huracánem, který jinak tým používá ve svém mateřském šampionátu Lamborghini Super Trofeo.
Mičánek se v průběhu dne postupně zlepšoval a původně minimální rozdíly od Rybníčka se zvyšovaly. V poslední jízdě už byl rozdíl mezi oběma soupeři přes vteřinu. „Auto fungovalo perfektně, jen ráno jsme trochu bojovali s teplotou dráhy. Bylo sedm stupňů a pneumatiky moc nefungovaly. Ale jak se během dne oteplovalo, bylo to lepší a lepší. Dařily se mi i starty, které jsou u vrchů extrémně důležité a dá se na nich ztratit celá jízda,“ pochvaloval si pilot.
Ledově klidná miss na sedadle spolujezdce

3
Tým na Masarykově okruhu strávil i dva dny před závodem – soustředil se ale na testování před nadcházejícím finále seriálu Lamborghini Super Trofeo Europe v Misanu, na které naváže světové superfinále. „Najeli jsme hodně kilometrů a posbírali cenná data. Věřím, že díky tomu budeme moci v Misanu potvrdit, že právem patříme v Super Trofeo ke špičce,“ říká Jiří Mičánek.
Dva pracovní testovací dny si pilot a manažer týmu v jedné osobě zpestřil jízdou s netradiční spolujezdkyní – na sedadlo spolujezdce se usadila Angelina Kostyshyn, vicemiss Czech Republic z roku 2020. A Jiřího Mičánka překvapila svým klidem. „Jízda byla super, ale nebylo to pro mě první rychlé svezení na okruhu v závodním autě, takže jsem byla úplně v klidu,“ směje se kráska, která zná Brno i z role grid girl z mistrovství světa silničních motocyklů.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com