TCR Eastern Europe se chystá na rok 2024 se změnami TCR, Europe, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

TCR Eastern Europe se chystá na rok 2024 se změnami TCR, Europe, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

TCR Eastern Europe se chystá na rok 2024 se změnami

Vláďa Rožánek | 10.1.24 | Aktuálně

TCR 2024

Seriál TCR závodních vozů má v Evropě své místo. U nás si toto závodění vyrovnaných vozů našlo své místo v seriálu TCR Eastern Europe Series a chystá se s malými změnami do dalšího ročníku.

TCR

TCR Eastern Europe pojede i v sezóně 2024. Loňský ročník zvítězil Maťo Homola s Hyundai Elantra N TRC a za jeho zády skončili třeba druhý Němec René Kircher s Hondou Civic TCR KF7 i třetí Adam Kout na Hyundai Elantra. Návrat k závodění se tedy Adamovi povedl na výbornou. Ve výsledkové listině figurovali i další čeští závodníci Petr Fulín sen a jr., Petr Čížek. Vít Smejkal pak závodil společně s Petrem Čížkem ve stáji Auto Expres. Loni se závodní série Eset Cup series podívaly také na autodrom do Mostu a Brna, kde je podle kalendáře TCR EE 2024 uvidíme i letos.

Začátek závodní sezóny proběhne v dubnu na Balaton Parku, tedy zcela novém okruhu, který bude pro většinu jezdců úplnou novinkou, v květnu následuje osvědčený Red Bull Ringu a v červnu pak Slovakia Ring, kde nesmí seriál chybět. V srpnu uvidíme jezdce TCR Eastern Europe v Mostě a pak následuje Masaryk Racing Days v září v Brně a na konci září ukončí sezónu rychlý Salzburgring, tedy novinka v kalendáři TCR EE 2024.

První generace vozů TCR dostane svou vlastní klasifikaci. Šampion TCR EE obdrží sadu pneumatik Kumho a startovné do dalšího ročníku.  Novinkou bude dovažování ne podle kvalifikačních výsledků, nýbrž podle aktuálního bodového ohodnocení. Kvalifikace byla zkrácena na 20 min a trénink naopak prodloužen na 30 min. Jezdci mohou také jezdit dva, tzn že každý z nich může během víkendu startovat v jedné jízdě se stejným vozem. Další podrobnosti naleznete na stránkách promotéra.

Kalendář TCR Eastern Europe 2024

27.–28. 04. – Balaton Park
18.–19. 05. – Red Bull Ring
08.–09. 06. – Slovakia Ring
03.–04. 08. – Most
07.–08. 09. – Brno
21.–22. 09. – Salzburgring

Vláďa Rožánek

TCR Eastern Europe Series 2024

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com