Těžiště 4x4 Land Rover ve školách, karoserie, těžiště | Constructors F1

etina English Rusky

Těžiště 4x4 Land Rover ve školách, karoserie, těžiště | Constructors F1 Constructors F1

Těžiště

Matúš Vereš/Nitra ATGtech | 2.4.18 | Těžistě 4X4

4x4 Land Rover ve školách 2018

Ťažisko   

1 

 
               Na našom vozidle sme sa rozhodli rapídne znížiť ťažisko. Dôvodom tohto počínania je to, že vysoké ťažisko ľahko spôsobuje problémy na niektorých elementoch dráhy. Napríklad bočný náklon 25 stupňov alebo strmé stúpanie. Vysoké ťažisko spôsobuje ľahké prevracanie sa vozidla či už do strany alebo vzad. Predpokladali sme, že po znížení ťažiska sa zvýši stabilita vozidla a tým sa zlepší jeho schopnosť prejazdu prekážok.
               Na pôvodnom vozidle bolo ťažisko relatívne vysoko čo spôsobovali komplikácie pri prejazdoch niektorých prekážok a prvkov dráhy. Jeden z ďalších dôvodov na zníženie ťažiska bol ten, že sme museli vopred rátať s tým že po montáži novej karosérie sa zvýši váha a taktiež sa posunie ťažisko smerom nahor. 
 

Na zníženie ťažiska sme použili viacero prvkov.

 
Najvýraznejším krokom bola zmena v kolesách.  Nahradili sme plastové disky duralovými čo prinieslo istú zmenu no stále to bolo málo. Uchýlili sme sa k novému riešeniu, ktorým bolo umiestnenie závažia priamo do pneumatiky na vnútornú stranu kolesa. Závažie sme vyrobili z olova čo nám dodalo značnú váhovú výhodu a rapídne sa tým znížilo ťažisko, čo sme okamžite zaznamenali pri testovaní na našej skúšobnej dráhe. 
               K zníženiu ťažiska tiež istou mierou prispelo tiež vymenenie  väčšiny duralových komponentov na podvozku za úplne nové, nami vytvorené diely z PLA plastu. Táto zmena znížila váhu na strednej časti podvozku čím sa opäť o niečo znížilo ťažisko

 

 

 

https://www.facebook.com/atgtechnitra/

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com