Tim dokázal zvítězit i v Mostě, domácí prostředí ale proměnil ve zlato Tomáš Pekař Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1

etina English Rusky

Tim dokázal zvítězit i v Mostě, domácí prostředí ale proměnil ve zlato Tomáš Pekař Škoda,Cup,seriál, | Constructors F1 Constructors F1

Tim dokázal zvítězit i v Mostě, domácí prostředí ale proměnil ve zlato Tomáš Pekař

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 19.6.16 | Aktuálně

škoda Octavia Cup 2016

Také nedělní závod obnoveného okruhového seriálu Octavia Cup na mosteckém autodromu, který se jel o tomto víkendu současně se šampionátem cestovních a GT vozů, formulí a prototypů zóny střední Evropy The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge, nabídl napínavou podívanou. Z obou ostrých měření sil nakonec vyšel nejlépe Tomáš Pekař, který ovládl sobotní klání. V neděli pak dojel druhý, plně tak využil domácího prostředí a parametry svého oblíbeného okruhu. V celkovém pořadí mu patří druhá příčka.

Stříbro si do Maďarska odváží Gabor Tim, dokázal tak zvítězit alespoň v jednom ze dvou závodů i ve třetím podniku seriálu. Po triumfech na domácím Hungaroringu, rakouském Red Bull Ringu a druhém místu nyní v Mostě je průběžným lídrem Octavia Cupu.

Uznání zaslouží i výkon Michaela Vorby. V sobotním závodě nestačil jen na Pekaře, o den později Tima i Pekaře naháněl ze třetího místa. Podařilo se mu smazat pětivteřinovou ztrátu a v závěru šlapal oběma svým největším rivalům na „paty“. V celkovém pořadí je za nimi na třetím místě.

Při mostecké zastávce seriálu si novou cupovou Octavii vyzkoušel i náš nejúspěšnější jezdec novodobé historie a dosud jediný český účastník světového šampionátu monopostů F1 Tomáš Enge. Na to, že dvacet let závodí v GT vozech a formulích se zadním náhonem, si v předokolce nevedl vůbec špatně. V sobotu vyhrál kvalifikaci, v závodě se však potýkal s omezeným výkonem motoru své škodovky. Stačilo to tak jen na osmé místo. O den později však z tohoto handicapu na startovním roštu v průběhu závodu čtyři místa umazal. Bral tak sice nepopulární „bramborovou“ medaili, vzhledem k minimálnímu času auto si „osahat“ to však byl skvělý úspěch.

Za VIP osobnosti pak potěšila oko diváka nejen svým řidičským uměním zpěvačka Olga Lounová. Stejně jako Tomáš Enge rozdala návštěvníkům řadu autogramů a ochotně pózovala žádatelům o společnou fotografii. Neztratila se však ani v dravé konkurenci mužského startovního pole. Od pátku do neděle zaznamenala výrazný progres v dosažených časech na jedno kolo, jimiž se vyrovnala svým hereckým kolegům Daliboru Gondíkovi a Lukáši Langmajerovi. Zatímco první startoval v úvodním podniku Octavia Cupu na Hungaroringu, Lukáš zažil kouzlo i záludnosti okruhového ježdění na Red Bull Ringu.

Tim nasbíral ve třech závodních víkendech celkem 134 bodů, Pekař na něj 22 bodů ztrácí. Třetí Vorba si vyjel 101 bod. Ostatní následují vedoucí trojici již s výraznějším odstupem. Čtvrtý Polák Adam Rzepecki má na kontě 52 bodů, Němec Stiebel jen o bod méně. Na dalších místech se usadili August Macbeth ze Spojených států, náš Jaromír Jiřík či Petr Fulín junior.

The Most FIA CARS CENTRAL Europe Challenge a Octavia Cup nabídly návštěvníkům 13 závodů včetně hodinového vytrvalostního závodu kategorie Endurance divize D4/D5 a Sports Car Challenge (SCC) a dvou vložených přehlídek historických formulí. Součástí víkendového klání byl i pestrý doprovodný program, kteří organizátoři zasvětili oslavám 33. výročí vzniku autodromu.

Galerie

Štítky

 


Vůz Škoda Octavaia Cupu

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Motor Pední svtlo Pední spojler Kapota Kamery Pední sklo a strae Baterie Elektrozvod Pední kolo Pedály Podvozek Kliky dveí Pásy Sedadlo Ochranný rám Zadní kídlo Zadní svtlo Nádr volant Tachometr Ty ízení Zrcátko Výfuk a výfukové potrubí Zadní náprava a pérování Zadní kolo a zadní brzda Brzdy Pední náprava a pérování

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com