Tisková informace - Altran Altran,F1, constructors, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Altran Altran,F1, constructors, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Altran

Miroslav Sanytrák | 2.2.08 | Aktuality

Český student v Renault F1 Team

Český inženýr vyhrál finále mezinárodní souteže Altran Engineering Academy

Letos poprvé se soutež Altran Engineering Academy konala také ve strední Evrope. Vítezem stredoevropského finále se stal 25letý Josef Dubský. Jeho projekt byl zameren na automatizaci aerodynamických výpoctu, která významne snižuje cas a zdroje potrebné pro optimalizování aerodynamiky cástí Formule 1. Komise obzvlášte ocenila inovativní koncept a jeho potenciální prínos pro tým ING Renault F1. 30. cervence 2007 se Josef zúcastnil mezinárodní záverecné prezentace v Enstonu. Díky své skvelé prezentaci a presné argumentaci zvítezil nad ostatními finalisty z celého sveta a vyhrál šestimesícní stáž v rámci výzkumné a vývojové sekce týmu ING Renault F1. V zárí tedy následoval kroky predchozích vítezu z UK, Španelska, Švédska, vrátil se do Enstonu k týmu ING Renault F1 Team a zacal pracovat v oddelení výzkumu a vývoje. Krome platu získal také ubytování a firemní auto.

Fascinující šestimesícní dobrodružství: rozhovor s Josefem Dubským

Co presne v Enstonu deláte?
Od prvního dne jsem nastoupil prímo do oddelení vývoje a výzkumu. Jedná se v podstate o nejzajímavejší možnou pozici pro cerstvého inženýra. Práve tady se totiž zkouší a realizují nová technická rešení pred tím, než jsou pozdeji použita v konstrukci. Pracovní nápln je tak velmi pestrá a dostal jsem príležitost naucit se mnoho nového.

Jak se Vám líbí pracovat jako soucást týmu ING Renault F1 Team?
Moje práce je vlastne i mým hobby. Vždycky jsem se zajímal o auta, motocykly, veterány, proste o vše, co má spalovací motor. Proto je asi jasné, že možnost pracovat v týmu Formule 1 je pro me v podstate splneným klukovským snem. Vlastne ješte pred rokem bych jen težko uveril, že se tento sen nekdy muže stát realitou.

Jaký dopad má v Enstone návrat Fernanda Alonsa?
Bez jakýchkoli pochybností prinesl návrat Fernanda Alonsa spolecne s uvedením nového auta vysoká ocekávání a více duvery v novou sezónu. V letech 2005 a 2006 dosáhl Renault spolecne s Fernandem obrovských úspechu a všichni doufáme, že bude tato osvedcená kombinace ridice a auta znovu úspešná.

Co deláte v Anglii, když nepracujete?
Ve svém volném case jsem zde dosud nemel šanci se nudit. Velkým zážitkem byl napríklad závod veteránu ve stárí až pres 100 let, na který jsem byl pozvaný do Donningtonu. Díky autu, které mi bylo v rámci výhry Renaultem poskytnuto na dobu mojí praxe, jsem taky behem víkendu casto cestoval a mohl navštívit spoustu zajímavých míst.

Co znamená tato príležitost pro Vás osobne a pro Vaši budoucnost?
Práce v týmu RF1 je pro me velkou príležitostí ucit se a získat praktické zkušenosti. Pred tím, než jsem mel to štestí vyhrát Altran Engineering Academy, jsem mel puvodne v plánu pokracovat v doktorském studiu. Poté, co se mi podarilo uspet ve finálovém kole souteže, jsem si slíbil, že po absolvování mojí 6ti mesícní stáže se k doktorskému studiu vrátím. Ale kdo ví, treba se po studiích k motosportu opet vrátím.

Co byste poradil ostatním studentum a mladým inženýrum?
Každopádne bych každému jen a jen doporucil, aby možnosti, jaké napríklad Altran Engineering Academy nabízí, maximálne využili. Prihláška do souteže pro me znamenala jen vyplnení formuláre s osobními daty a popsání svého projektu v 500 slovech. Tehdy jsem si rekl, že nemám co ztratit a zkusím to. Jak je videt, nakonec se mi podarilo splnit si svuj ješte pred rokem zcela nereálný sen. Za to jsem spolecnosti Altran velmi vdecný.

Altran Engineering Academy
Soutež založená v roce 2004 je jedinecnou iniciativou s jasným cílem: dát príležitost mladým talentum. Formule 1 je sice proslulý, ale uzavrený svet, jehož hranice je, zvlášt pro mladé inženýry, velmi težké prolomit. AEA byla založena jako "akademie hvezd" díky ochote týmu ING Renault F1 Team otevrít Formuli 1 na všech úrovních a díky závazku Altranu dát príležitost studentum posledních rocníku vysokých škol a cerstvým absolventum. Soutež každorocne pritahuje stovky mladých uchazecu z nejlepších univerzit a škol na celém svete. Ing. Josef Dubský je ctvrtým vítezem AEA.

Prihlašte se do Altran Engineering Academy
Kandidáti se mohou prihlašovat od 1. brezna do 15. kvetna 2008 na oficiálních stránkách souteže na adrese http://www.altran-academy.com, kde jsou také podrobnejší informace o souteži, podmínkách na soutežící a témata projektu. V léte 2008 bude devet finalistu z celého sveta prezentovat své projekty v Enstonu porote expertu, které predsedá manažer pro výzkum a vývoj týmu ING Renault F1 Robin Tuluie.

Technologické partnerství Altran - ING Renault F1 Team
Altran podporuje Renault F1 tým od roku 2002 poskytováním rešení z ruzných specializací vcetne elektroniky, logistiky, rízení kvality a projektového managementu. Altran prispívá k vývoji podvozku v Enstonu ve Velké Británii a k vývoji motoru ve Viry-Châtillon poblíž Paríže.

O Altranu
Altran je evropským lídrem v konzultantství v oblasti inovace a technologie. 17 000 konzultantu na celém svete pokrývá široký rozsah inženýrských specializací. Altran nabízí svým klientum prubežnou podporu behem celého inovacního cyklu – od výzkumu a vývoje pres IT až po manažerské konzultace. Od založení Altranu ve strední a východní Evrope v roce 2006 se firma v této oblasti dynamicky rozvíjí. V Ceské republice se firma specializuje na automobilový a elektronický prumysl. Pracuje pro významné lokální i mezinárodní zákazníky v techto oborech. Svým klientum prináší zlepšení výkonu v oblastech kvality, procesu, projektového rízení a inovací.

Více informací na naší lokální stránce: www.altran.com/cee

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com