Tisková informace - Red Bull č.7 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Red Bull č.7 Red Bull Racing, F1, Formule 1, sport, | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Red Bull č.7

Miroslav Sanytrák | 26.5.06 | Aktuality

Zřejmě jen jediná velká cena na světě na sebe přitahuje pozornost i těch, které jinak formule 1 příliš nezajímá - monacká. Závod v miniaturním knížectví na pobřeží Středozemního moře je prvořadou světovou společenskou událostí a dostaveníčkem celebrit nejvyššího kalibru. Již tradičně se tréninky konají už ve čtvrtek, pátek je pro F1 volným dnem a na dráhu se částečně vrací normální silniční provoz. Samotná trať, vinoucí se ulicemi Monte Carla, klade na jezdce i techniku enormní nároky, byť se neabsolvuje v závratném tempu. Absence na autodromech obvyklých únikových zón znamená, že i malá chybička mívá za následek náraz do svodidel a předčasný konec. Zabrat dostávají zejména převodovky a brzdy. Zvláštností okruhu je ojedinělý průjezd tunelem a nejpomalejší zatáčka celého seriálu pod Casinem.

V Monte Carlu má díky benevolentním daňovým předpisům domov také řada pilotů F1. Patří k nim i David Coulthard, který tu navíc spoluvlastní hotel. Pětatřicetiletý Skot při minulé Grand Prix ve Španělsku oslavil svůj dvoustý start v mistrovství světa F1, s konečným 14. místem po pokažené kvali? kaci však rozhodně spokojen nebyl. Lepšímu výsledku zabránily blokující brzdy jeho vozu. O stupínek lépe se umístil Christian Klien. Vitantonio Liuzzi doplácel zpočátku na chybnou volbu pneumatik, postupně se zlepšoval, kolo před cílem však musel odstoupit pro poruchu hydrauliky. Velmi dobrý dojem zanechal Scott Speed, jenž dokázal zdolat Nika Rosberga a v jedné fázi závodu měl hodně blízko k bodům. Bohužel ho zastavila porucha motoru.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com