Tisková informace - Tomáš Kostka Renault 3.5, F1, Formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Tisková informace - Tomáš Kostka Renault 3.5, F1, Formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Tisková informace - Tomáš Kostka

Miroslav Sanytrák | 18.7.06 | World Series FV8 3.5.

Tisková informace k účasti Tomáše Kostky ve 4. závodě World Series by Renault 3.5

Misano, Itálie
15. a 16. července 2006

Velkým zklamáním skončil pro českého reprezentanta Tomáše Kostku čtvrtý závodní víkend letošní Světové série Renault. Z okruhu Santa Monica u Misana na italském jaderském pobřeží totiž odjížděl bez jediného získaného bodu a navíc ještě s poraněnou rukou.

Vše zlé vzalo svůj počátek v nepovedené sobotní kvalifikaci. V začátku svého třetího kola Tomáš havaroval a natolik poškodil vůz, že na pokračování v ní nebylo ani pomyšlení. Protože do té doby neměl zajetý žádný rychlý čas, byl odsouzen k postavení na samotném chvostu třicetičlenného startovního pole. Na trati, nenabízející příliš možností k předjíždění, to přinášelo vidinu prakticky beznadějného boje. I proto se Kostkův tým Draco Multiracing USA rozhodl využít této situace k vyzkoušení určité taktické varianty: „Dostal jsem za úkol odstartovat na druhý rychlostní stupeň. Ale myslím si, že to není žádný pokrok proti startu na jedničku. V závodě jsem pak už neměl co ztratit. Snažil jsem se cpát dopředu, jenže Misano to moc neumožňuje. I pomalejší soupeř vás dokáže účinně blokovat. Hlavně po psychické stránce to bylo dost ubíjející.“ Do cíle navíc Kostka dojížděl se sebezapřením: „Auto bylo silně přetáčivé a při jednom smyku se mně zvrátilo zápěstí. Zbytek jízdy jsem protrpěl, hrozně to bolí, vůbec jsem při řazení necítil prsty.“ Ve výsledkové listině Tomáš Kostka nakonec figuroval na 21. místě, po diskvalifikaci týmového kolegy Pastora Maldonada (z prvního místa!) postoupil o příčku výše.

V neděli ráno se Tomáš v padoku objevil s obvázanou rukou, ale i s odhodláním to ani za těchto podmínek nevzdat. Ve druhé kvalifikaci se mu podařilo ubrat několik desetinek, jen škoda, že při jeho nejrychlejším kole ho zbrzdily žluté vlajky, vyvěšené paradoxně kvůli Maldonadově nehodě. V závodě se po startu z dvanácté řady a dobře zvládnuté povinné zastávce na výměnu pneumatik ocitl na devatenáctém místě, přičemž řadu konkurentů před ním ještě pitstop čekal. Tlustou čáru přes rozpočet mu však bohužel udělal Hajanari Šimoda. Japonec nedával při výjezdu z boxů pozor a Kostku z dráhy doslova odstřelil. Tomu se sice ještě podařilo se vyhrabat z kačírku, za chvíli ovšem přišla další pohroma: „Auto se najednou zastavilo. Volal jsem rádiem svého inženýra, co mám dělat. Ten mně poradil, ať to celé resetuji. To pomohlo a dostal jsem ke svým mechanikům. Jenže už jsem měl kolo ztráty a i s ohledem na moje zranění jsme se rozhodli skončit.“

Draco vyšlo v Misanu úplně naprázdno, protože ani Maldonado v neděli šachovnici neviděl. Nečekaným vítězem obou jízd se stal hostující Němec Sebastian Vettel, v čele průběžné klasifikace je Portugalec Alvaro Parente (48 bodů) před španělským tandemem Borja Garcia (42 bodů) a Andy Soucek (41 bodů).

Příští závod World Series by Renault 3.5 se koná 27.-29. července v bel- gickém Spa-Francorchamps, v rámci programu zdejší slavné čtyřiadva- cetihodinovky.

Výsledky:

Sobota 15. července
1. Sebastian Vettel D 30:10,759
2. Andy Soucek E 30:18,233
3. Alvaro Parente E 30:18,656
20. Tomáš Kostka CZ 30:51,573

Neděle 16. července
1. Sebastian Vettel D 39:38,412
2. Ben Hanley GB 39:41,070
3. Davide Valsecchi I 39:47,610

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Pední ídlo Nos Závs pedního kola Brzdy Pední kolo Pedály Zrcádko Volant Páky Sedadlo Chladie oleje Nádre Vzduchu motoru Kamery Motor Výfuk Podvozek Tlumie Zadní kolo Závs zadního kola Zadní kídlo Svtlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com