TOTAL Czech Truck Prix nabídne zajímavé souboje na špici průběžného pořadí ETRC, 2019, Most, autodrom | Constructors F1

etina English Rusky

TOTAL Czech Truck Prix nabídne zajímavé souboje na špici průběžného pořadí ETRC, 2019, Most, autodrom | Constructors F1 Constructors F1

TOTAL Czech Truck Prix nabídne zajímavé souboje na špici průběžného pořadí

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 26.8.19 | Aktuálně

FIA ETRC 2019

Adrenalinové souboje mezi nejlepšími jezdci letošního ročníku evropského šampionátu okruhových tahačů European Truck Racing Championship (FIA ETRC) slibuje o nadcházejícím víkendu fanouškům na mosteckém autodromu už 27. ročník prestižního podniku TOTAL Czech Truck Prix.

1

2

 

S výjimkou pětinásobného mistra FIA ETRC, Němce Jochena Hahna, který po šestnácti odjetých závodech suverénně vévodí průběžnému pořadí a má tak skvěle nakročeno k šestému titulu, je bodový rozdíl mezi jezdci na špici velmi těsný. Na domácím okruhu se bude chtít vytáhnout zejména Adam Lacko z týmu Buggyra Racing, jemuž zatím patří bronzová příčka. Na druhého Španěla Antonia Albaceteho ztrácí osm bodů, jeden jediný bod jej dělí od čtvrtého Maďara Norberta Kisse.

Hahn letos dosud dominoval v osmi závodech, opanoval tak padesát procent ostrých soubojů. Dalšímu zkušenému matadorovi a trojnásobnému šampionovi FIA ETRC Albacetemu odskočil o řádnou porci 67 bodů. V motoristickém sportu ale není nic rozhodnuto předem, nikdo ze soupeřů určitě netrpí přehnaným respektem. 

Do celkového pořadí by rád hlasitě promluvit i šampion z roku 2017 Adam Lacko, jemuž se na mosteckém okruhu tradičně daří a předvádí zde skvělé výkony. 

3

Mezi absolutní špičku – na bronzovou příčku – se letos vrátil po závodním víkendu na Nürburgringu, když s novým speciálem VK50 dokázal ve druhém sobotním závodě poprvé v sezoně zvítězit. Na severu Čech se navíc může spolehnout na výraznou podporu desítek tisíc fanoušků, kteří jej poženou dopředu.

Šance na umístění v top trojce stále živí vedle výše zmíněných jezdců i výborná Němka Steffi Halm a její krajané Sascha Lenz a Rene Reinert. Týmový kolega Adama Lacka ze stáje Buggyra Racing, Brit Oly Janes, figuruje na 14. místě průběžného pořadí. I přes nepříliš vydařený víkend na Nürburgringu ale Oly udržel těsné vedení v poháru Grammer Truck Cup. V Mostě se v závodním speciálu Buggyra objeví i finský jezdec Mika Mäkinen.

4

Evropský šampionát tahačů je v polovině sezony, do té druhé jej uvede právě TOTAL Czech Truck Prix ve dnech 31. srpna a 1. září. Na závodní víkend fanoušky pozvou sami jezdci, kteří už v pátek 30. srpna v podvečer projedou ve svých šestitunových speciálech ulicemi Mostu. Spanilá jízda s cílem na centrálním 1. náměstí pak bude pokračovat hudební produkcí, soutěžemi o vstupenky a rozhovory s jezdci a jejich následnou autogramiádou.

Po mostecké zastávce FIA ETRC pokračuje závodním víkendem v polovině září v belgickém Zolderu. Slavný okruh Le Mans ve Francii bude svědkem truckerských soubojů 28. a 29. září a závěrečnou tečku osmidílného seriálu obstará 5. a 6. října španělská Jarama.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com