Tradice pro budoucnost Autodrom Most, Textar, 100 let, Most, Czech Truck Prix, vozy | Constructors F1

etina English Rusky

Tradice pro budoucnost Autodrom Most, Textar, 100 let, Most, Czech Truck Prix, vozy | Constructors F1 Constructors F1

Tradice pro budoucnost

Radek Laube/Autodrom Most | 7.7.22 | Aktuality

Bezoečnost - brzdy 2022 - Textar

Partnerem předního českého závodního okruhu, Autodromu Most, a především závodního víkendu Czech Truck Prix se stala značka Textar, která je již více než 100 let synonymem pro brzdové obložení. 

Značka Textar, patřící do skupiny TMD Friction, byla založena v roce 1913 a dnes je po celém světě vnímána jako synonymum kvality, optimální bezpečnosti a maximálního komfortu brzdění. Brzdové destičky nebo obložení této značky lze najít v klasice, jakou je Ford Model T, jednom z nejpopulárnějších rodinných vozů, jímž je VW Golf, sportovní legendě Porsche 911, zázraku techniky v podobě Bugatti Veyron či těžkém nákladním voze Renault Magnum. 

1

Více než 1659 brzdových destiček, přes 1900 brzdových kotoučů, 425 brzdových čelistí a 202 sad a také 223 brzdových bubnů jsou důkazem toho, že Textar nabízí jedno z největších produktových portfolií pro současná motorová vozidla.

Zatímco ostatní výrobci se soustředí především na cenu, u Textaru je vždy kladen důraz na prémiovou kvalitu. V TMD Friction jsou věnovány až tři roky vývoji a testování. Poznatky získané z vývoje originálního dílu se přenášejí do programu pro trh s náhradními díly. Textar u svých produktů garantuje mimo jiné až 1000 hodin testování na dynamometru, zkušebních 300 000 km na každou destičku a přísné homologační testy v reálných podmínkách. 

Joanna Krężelok, vedoucí prodejní kanceláře Polsko, Česká republika, Slovensko, regiony Adria a Baltské moře TMD Friction Services, říká: „Spolupráce s Autodromem Most otevírá pro Textar nové možnosti rozvoje na českém trhu. Motorsport není jen o rychlosti, ale také o bezpečném a komfortním brzdění. Výkon brzd je zásadní a má významný vliv na výsledky. Textar již více než 100 let znamená vysokou kvalitu, optimální bezpečnost a nejvyšší brzdný komfort. Motorsport je také o vítězství, které je i v naší DNA. V padesátých letech jsme byli vítězi velkých cen s Fangiovým Mercedesem. Byli jsme první s keramickými brzdami, první s lehkými destičkami na trhu s náhradními díly a v 70. letech jako první jsme montovali originální díly na první VW Golf. A téměř o 50 let později jsme vyvinuli brzdové destičky pro E-Golf. Těšíme se na vzrušující adrenalinový zážitek během celoroční spolupráce a jubilejního závodu Truck Grand Prix 30.“

Na jubilejní již 30. ročník mistrovství Evropy okruhových tahačů Czech Truck Prix, který se pojede v novém termínu během prvního zářijového víkendu 2.-4. září, chystá mostecký autodrom speciální program. Závody tahačů tak opět doprovodí NASCAR Whelen Euro Series – s českým šampionem kategorie Euro NASCAR 2 Martinem Doubkem. K víkendu oslav 30. výročí Czech Truck Prix se pak nově připojí také regionální šampionát pro cestovní vozy série TCR Eastern Europe.

2 

Součástí oslav 30. výročí Czech Truck Prix bude i mnoho speciálních atrakcí a pro diváky budou k dispozici mimo jiné velkoplošná obrazovka, volně přístupné dětské atrakce, podpisové akce, FUN Village, F1 Pit Stop a další atrakce pro malé i velké. Návštěvníkům bude umožněn vstup do paddocku a potěšit je může i to, že celá akce má probíhat bez omezení souvisejících s onemocněním covid-19.

Vstupenky na výroční 30. ročník Czech Truck Prix a další info o závodě zde.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com