Týmoví vrchaři pro závodní sezonu 2022 Vrchy, FIA, Janík Motorsport, F1, formule 1 | Constructors F1

etina English Rusky

Týmoví vrchaři pro závodní sezonu 2022 Vrchy, FIA, Janík Motorsport, F1, formule 1 | Constructors F1 Constructors F1

Týmoví vrchaři pro závodní sezonu 2022

Pavlína Janíková/ Janík Motorsport | 31.3.22 | Aktuálně

Vrchy a Janík Motorsport 2022

Barvy českého závodního týmu Janík Motorsport budou v sezoně 2022 v rámci automobilových závodů do vrchu jak na domácích, tak i na zahraničních tratích hájeny hned na několika frontách.

 

1

Bezesporu velmi pestrý závodní rok čeká zkušeného jezdce a zároveň majitele týmu Václava Janíka, který se v úvodu vrchařské sezony usadí do závodního speciálu Hyundai i30N TCR, jenž následně vystřídá za francouzský prototyp Norma, na který jsou již fanoušci u toho jezdce několik sezon zvyklí.Další ze zástupců týmu David Dědek i nadále zůstává věrný svému vozu Norma M20FC, se kterým však nově absolvuje především podniky evropského šampionátu FIA European Hill Climb Championship.Pro šternberského rodáka Jiřího Svobodu nyní finišují v týmových dílnách přípravy na velmi atraktivním monopostu Lola B02/50, jehož nezapomenutelný zvuk znají fandové motorsportu jak z domácích, tak i zahraničních kopců.

Neméně atraktivní speciál KTM-X-Bow GLX je spojen se jménem Marka Rybníčka. Jezdec týmu Janík Motorsport v letošním roce naváže na úspěšnou loňskou sezonu, kdy na vrchařských tratích opět zabojuje o co nejvyšší příčky.   Také svou stěžejní loď má tým mezi veterány. Vydařený rok zaznamenal v této kategorii s formulovým vozem MTX 1-10 Aleš Gansdorfer, který kalendář evropských závodů absolvuje i v této sezoně.Jezdeckou flotilu pro letošní rok nově posílí již zkušený závodní jezdec – Jaromír Malý, na něhož čeká sedačka závodního speciálu Hyundai i30N TCR. Jaromír pod hlavičkou Janík Motorsport absolvuje kompletní domácí vrchařský šampionát a navíc přidá i vybrané závody evropského mistrovství.

2

Kompletní jezdecká sestava se představí již tento víkend na Masarykově okruhu v Brně. Zde ve dnech 1 - 2. 4. jezdci absolvují své první předsezonní testy, aby v neděli 3. 4. 2022 byli připraveni na svůj první letošní vrchařský podnik – Brněnský Drak.

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com