V Mostě testovali jezdci Porsche Carrera Cup před květnovou premiérou Porsche, Carrera, Cup, Most, Autodrom, testy , 2019 | Constructors F1

etina English Rusky

V Mostě testovali jezdci Porsche Carrera Cup před květnovou premiérou Porsche, Carrera, Cup, Most, Autodrom, testy , 2019 | Constructors F1 Constructors F1

V Mostě testovali jezdci Porsche Carrera Cup před květnovou premiérou

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 11.4.19 | Aktuálně

Porsche Carrera Cup 2019

Dvoudenní testování jezdců a techniky před novou sezonou na velkém okruhu mosteckého autodromu mají za sebou týmy Porsche Carrera Cup Germany.

1

Seznámily se zároveň s tratí, kde bude mít pohár premiéru o víkendu 17. až 19. května jako jedna ze sérií závodního víkendu ADAC GT Masters. Týmy vyjádřily s areálem i zázemím v Mostě spokojenost, líbí se jim i samotný okruh.

„Testy v Mostě se vyvedly. Počasí přálo, okruh má nový povrch a dva dny ježdění umožnily týmům se perfektně připravit na nadcházející sezonu. Velmi se nám zamlouvala i spolupráce s personálem autodromu, který vyšel maximálně vstříc všem našim potřebám,” potvrdil názor účastníků testování vedoucí Porsche Carrera Cup Germany Hurui Isaak.

2

Pozitivní hodnocení zaznělo i z úst Christopha Hubera, vedoucího týmu Huber Racing. V seriálu Porsche Carrera Cup Germany fanoušci mohou sledovat hned šest vozů této stáje. „V Mostě jsem podruhé. Je to úžasný okruh, zvláště s novým povrchem trati. Byli jsme tu velmi spokojeni, jelikož organizace šlapala dobře a už teď se těsíme na zdejší květnový závod Porsche Carrera Cup spolu s ADAC GT Masters,” uvedl Huber.

Porsche Carrera Cup Germany je závodní série založená v Německu, mezi lety 1986-1989 se jela jako Porsche 944 Turbo Cup. Pod novým názvem tedy pohár letos slaví 30 let svého trvání. Patří tak k tradičním a zavedeným podnikům na německé motoristické scéně, jež se dlouhodobě objevují v kalendáři závodů cestovních a GT vozů.

3

Květnový závodní víkend ADAC GT Masters v Mostě nabídne v hlavní kategorii souboje nádherných supersportů, jakými jsou Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R, Lamborghini Huracán GT3, Mercedes AMG GT3, Ferrari 488 GT3, Aston Martin Vantage GT3 nebo Porsche 911 GT3 R. Do letošního šampionátu se přihlásilo 19 týmů s jednatřiceti vozy. Doprovodné série tvoří spolu s Porsche Carrera Cup Germany ještě ADAC TCR Germany a Spezial Tourenwagen Trophy.

Před zahájením sezony ožívá mostecký autodrom každoročně. Už v pondělí 15. dubna dorazí na sever Čech k třídennímu testování jezdců a techniky hned deset týmů evropského šampionátu okruhových tahačů FIA European Truck Racing Championship (ETRC). Tradiční a nejnavštěvovanější závodní víkend v rámci šampionátu se letos v Mostě uskuteční pod názvem Czech Truck Prix už posedmadvacáté, a to ve dnech 30. srpna až 1. září.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com