Velká cena Malajsie - Sepang - po F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Velká cena Malajsie - Sepang - po F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Velká cena Malajsie - Sepang - po

Miroslav Sanytrák / foto Jiří Křenek | 23.3.08 | Komentáře - M.Sanytrák 2008

Teplota vzduchu letošní GP F1 Malajsie přesahovala 30 stupňů a v kokpitu se vařila voda na osvěžení na.....

Teplota vzduchu letošní GP F1 Malajsie přesahovala 30 stupňů a v kokpitu se vařila voda na osvěžení na nějakých 60. Teplota asfaltu byla kolem 42 °C a vlhkost ubíjející. V tréninku si uřízli ostudu hoši od Ferrari, když Kimimu došla šťáva a musel pochodovat pěšky do boxů. Avšak hoši od McLarenu Mercedesu nebyli pozadu, v druhém tréninku blokovali trať a dostali penalizaci, ztrátou postavení ve druhé řadě, nakonec startovali - Kovalainen ze čtvrté řady a Hamilton dokonce z páté.

Startovní rošt GP F1 Malajsie:
F.Massa K. Räikkönen
R.Kubica J.Trulli
N.Heidfeld M.Webber
F.Alonso H.Kovalainen
L.Hamilton T.Glock
J.Button D.Coulhartd
N.Piquet R.Barrichello
S.Vettel N.Rosberg
G.Fisichella S.Bourdais
T.Sato A.Sutil
A.Davidson K.Nakajima

Po stratu se dostává do čela F.Massa, za ním dojíždí Kimi a skoro to vypadalo, že se chtějí hoši poprat o první místo. Následuje Kubica, Kovalainen,Heidfeld, Trulli, Coulthard a dlší. Odpadá Bourdais-dostávás e do kačírku a odstupuje.Po kolizi Rosberga s T.Glockem zajíždí Rosberg do boxu-rozbité přední křídlo. V pátem kole je Sutil v trávě, 38 kol před cílem dochází v boxech k výměně mezi Felipe Massou a Kimim Räikkönenem. V boxech se prochází Jean Todt v civilu, pro diváky nezvyklý pohled. 32 kol před cílem má již Kimi na svého týmového kolegu náskok 4 sekund.28 kol před cílem Sato končí v kačírku ale pokračuje dál. Hned na to v 26 kol před cílem na druhém místě Massa roztáčí svůj vůz do hodin a dolétá do hlubokého kačírku, ze kterého mu ani komisaři nedovedou pomoci, motor se točí, ale auto zapadlo do kačírku jako do hnoje, ano, tentokrát to byla kolosální chyba Felipeho a on odstupuje ze závodu. V tu chvíli krouží již Kimi spokojeně po okruhu stále na prvním místě. Ve 41 kole závodu odstupuje S.Vettel , hoří mu motor.

Konečné pořadí v cíli - K. Räikkönen, R.Kubica, což je největší úspěch týmu BMP SAUBER a barvy McLarenu hájí na třetím místě Kovalainen.

Konečné pořadí formule 1 po druhém závodě:
1. L.Hamilton 14
2. K. Räikkönen 11
3. N.Heidfled 11
4. H.Kovalainen 10
5. R.Kubica 8
6. N.Rosberg 6
7. F.Alonso 6
8. J.Trulli 5
9. K.Nakajima 3
10. M.Webber 2
9. S.Bourdais 2






Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com