Velký úspěch v Rakousku týmu Action Racing z Tachlovic!!!! Action, Racing, Tachlovice | Constructors F1

etina English Rusky

Velký úspěch v Rakousku týmu Action Racing z Tachlovic!!!! Action, Racing, Tachlovice | Constructors F1 Constructors F1

Velký úspěch v Rakousku týmu Action Racing z Tachlovic!!!!

Ing.Martin Fučík/ Action Racing Team | 21.9.16 | Aktuálně

Action Racing Team 2016

Tomáš Mičánek mistrem Rakouska v driftingu

Praha, 21. září 2016

Mistrovský titul si odváží závodní tým Action Racing Mania z posledního podniku rakouské Dunlop Driftchallenge Austria. Postaral se o něj nováček v této sérii Tomáš Mičánek, úspěšný víkend pro české barvy na okruhu Wachauring podtrhl svým třetím místem Martin Jansa.

Před závěrečným podnikem měl Mičánek náskok osmi bodů na svého nejbližšího pronásledovatele, přesto tým nehodlal nic podcenit. „Přivezli jsme pro Tomáše nově postavenou a mnohem silnější techniku, uvidíme, jak se Tomáš nakonec rozhodne a s jakým autem odstartuje. Já chci každopádně bojovat o stupně vítězů, průběžně druhého Denka už nemůžu ohrozit, ale s bronzem bych byl spokojený,“ vyjmenoval cíle před víkendem šéf týmu a průběžně třetí muž celkového hodnocení Martin Jansa. 

1

 Sobotní volné tréninky přivítali závodníky typickým podzimním počasím, přesto nikomu z týmu úsměv z tváře nezmizel. „Dobrý. Udělali jsme pár změn na autě, vyměnili diferenciál a najednou se jezdí úplně jinak,“ smál se matador týmu Karel Kučera před svým BMW M3. „Vidím, že máme velkou šanci se zapsat do historie. První rok v driftech jsem chtěl hlavně sbírat zkušenosti, ale teď je titul nadosah, určitě budu bojovat,“ přemítal před víkendem Tomáš Mičánek.

Vstup do závodní neděle se týmu povedl pouze z poloviny. Tomáš Mičánek si začal na své soupeře vypracovávat lehký náskok, Martin Jansa ale pocítil přísnost rozhodčích a do druhého kola nastupoval až ze čtvrté pozice, Karel ve své kategorii ukončoval první desítku. Ve druhé jízdě Tomáš zopakoval výkon z prvního kola, zatímco druhý Günther Denk se dopustil několika chyb a pouze výlet mimo trať nebo technický problém ve třetím kole by znamenal ohrožení Mičánkova titulu. K tomu nakonec nedošlo, naopak ve třetím kole Mičánek pečetil svůj výkon nejrychlejším časem dne a po právu tak zvítězil v závěrečném podniku. Martin Jansa se v závěrečných dvou kolech vyvaroval chyb a z finálového podniku si tak odváží bronz. Karel Kučera svými stabilními výkony na hranici první desítky orámoval pozitivní dojem Action Racing Teamu z víkendu.

„Jsem maximálně spokojený, první rok a hned titul. Celou sezónu se nám dařilo, technika fungovala bez větších výpadků a já zrychloval každým závodem. Titulu si moc cením a rád bych poděkoval týmu za perfektní podporu,“ shrnul vítěznou sezónu Tomáš Mičánek. „Jsem rád, že navazujeme na rok 2014, kdy jsem titul získal já. Letos jsem jeden podnik nejel, proto jsem nemyslel na celkové pořadí. Na druhou stranu, když jsem nastoupil, tak jsem vždycky skončil na pódiu, proto sezónu musím hodnotit jen pozitivně,“ shrnul celkově třetí muž Driftchallenge 2016 Martin Jansa.       

Velkou galerii z tohoto podniku naleznete na týmovém Facebooku: https://www.facebook.com/Action-Racing-Mania-120406541306652/photos/?tab=album&album_id=1469428476404445  

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com