Vlajka Ferrari opět vlaje! Vlajka, Ferrari, Scuderia Ferrari, Unhošť, | Constructors F1

etina English Rusky

Vlajka Ferrari opět vlaje! Vlajka, Ferrari, Scuderia Ferrari, Unhošť, | Constructors F1 Constructors F1

Vlajka Ferrari opět vlaje!

Miroslav Sanytrák | 18.8.18 | Aktuality

F1 2018

Historie vlajky na webu www.constr_4.com už asi , možná, třeba, byla někdy popsaná.

 

Dneska to ale vezmeme jak se říka "z gruntu" . V hodně minulých letech , počátekm 90 .let minulého století jsem se seznámil s panem Zdenkem Holubovským, který byl prvním prodejcem a propagátorem zančky Ferrari u nás. Pamatuji dobu, kdy se mu všichni smáli, že prodávat Ferrari u nás je nesmysl, pak mu  záviděli .....Jeho HP-Exclusiv,s.r.o. prodávala Ferrari a já měl tu čest zde několik měsíců pracovat jako personální poradce. Když se firma stěhovala ,byljsem u toho, když se jel první tajný závod z Maranella do Prahy, fotografoval jsem jej......atd.atd. 

A v té době poprvé zavlála vlajka Scuderia Ferrari na našem domě. Prý se tu tenkrát byli podívat i policisté....co dodat. Vlajka týmu Scuderia Ferrari se stala neodmyslitelnou součástí nejen našeho domu, ale především i města Unhoště, je totož vidět skoro ze všech stran i z letadel, které létají kolem domu dost často. 

Sehnat u nás v dnešní době vlajku Scuderia Ferrari požadované velikosti 2 x 1 metr , no to je dost nepříjemná situace, e-shopy nabízejí maličké vlajky, letos na okruhu v Budapešti za maličkou vlajku chtěli 30 Euro, velikost byla tak 60 x 80 cm. U nás stála vlajka 200 x 100 cm kdysi kolem 1000,-Kč! 

Minulý týden se mne ptali popeláři, jak je možné, že vlajka Scuderia Ferrari už skoro rok nevlaje na našem domě?????

Tak jsem se do toho "vložil" a nakonec objednal vlajku na e-shopu v Itálii, velikost 150 cm x 100 cm, sice na přímo 200 x 100, ale budiž. Vlajka přišla do dvou dnů, luxusně zabalená a za 25 Euro, žádné další poplatky UPS neúčtovala!!!!

1

Jak šel čas, tak jsem prodlužoval stožár na vlajku Scuderia Ferrari, včera jsem ji opět vyvěsil. Vlaje na stožáru délky něco kolem 6 metrů, je ukotvena do zábradlí, a "elektricky"  zajištěna uzemněním. Ač posiluji, včera jsem v tom větru měl co dělat abych ji tam dostal!  

Ano, srdcem jsem Ferrari, mám mnoho přátel nejenom v Itálii, ale především v Maranellu, kam jsem dříve jezdil každý rok. Nejsou sponzoři, nejsou cesty do Maranella, je to jednoduché. 

Jako majitel webu www.constr_4.com a především ankety Skokan roku F1 - www.climberf1.com však sledují dění ve Formuli 1 jako nestranný pozorovatel a posuzovatel čehokoliv. To dokazují moje komentáře nejen na webových stránkách.  Dále články o současné situaci ve Formuli 1 například zde: http://www.climberf1.com/cz/clanky/806-setkani-s-lewisem-hamiltonem-grand-prix-madarska-tiskova-konference.html

 

 

 

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com