Vylepšené bezpečnostní zóny, nový kamerový systém, řídící věž i restaurace. Autodrom Most, lidé, historie, Česká republika, šampionát, vozy | Constructors F1

etina English Rusky

Vylepšené bezpečnostní zóny, nový kamerový systém, řídící věž i restaurace. Autodrom Most, lidé, historie, Česká republika, šampionát, vozy | Constructors F1 Constructors F1

Vylepšené bezpečnostní zóny, nový kamerový systém, řídící věž i restaurace.

Radek Laube/Autodrom Most | 7.3.22 | Bezpečnost i v F1

Autodrom Most 2022

 

V Mostě se přes zimu intenzivně pracovalo!

Mostecký okruh prošel další fází úprav a je plně připravený na nadcházející sezónu, v které bude hostit hned několik světových podniků v čele s mistrovstvím světa superbiků (29. – 31. července). Bezpečnost na dráze nyní střeží zcela nový moderní kamerový systém, vylepšily se únikové zóny, nové je i odvodnění trati a úpravy se dotkly také řídící věže a restaurace.

Investice do vylepšování zázemí a dráhy Autodromu Most nepolevují ani v roce 2022. Po loňské podzimní fázi, která primárně završila obnovu povrchu dráhy, se únorové úpravy soustředily na další vylepšování bezpečnosti a zvyšování komfortu pro závodníky i veřejnost. 

„Letos jsme začali už v lednu novým drenážním systémem v celkové délce 4,5 km, který souvisí s předchozími úpravami povrchu dráhy,“ vysvětluje postup Jindřich Hrneček, sportovní ředitel Autodromu Most. Přibyly také nové časoměrné smyčky, které s přesností na tisíciny sekundy měří čas v jednotlivých sekcích, maximální rychlost v cílové rovince a další klíčové údaje. „V několika zatáčkách se bezpečnostní zóny rozšířily o 4 až 6 metrů a změnil se i jejich sklon tak, aby byly v případě potřeby ještě efektivnější. Všechny samozřejmě odpovídají mezinárodním předpisům FIA a FIM,“ doplňuje podrobnosti dalších úprav Hrneček. Dohromady se navezlo 5 500 tun kačírku a další tisíce tun zeminy se přemisťovaly v rámci zemních úprav. 

Rekonstrukce řídící věže se zaměřila na dispečink, a celé spodní patro, v kterém sídlí vedení závodu. Zvětšené prostory dispečinku nyní odpovídají požadavkům pro konání světových závodů a s nimi souvisí i nový kamerový systém, který v souladu s investiční strategií Autodromu zajistila lokální společnost. Bezpečnost na dráze tak nově střeží systém 27 kamer s rozlišením 4K. „Kamery jsou otočné, mají dokonce i stěrač a naše datové úložiště záznam uchovává 14 dní,“ vyjmenovává přednosti nového systému sportovní ředitel Jindřich Hrneček. 

Výčet novinek, které potěší nejen závodníky, ale i návštěvníky, uzavírá rekonstrukce restaurace, která je v těsné blízkosti řídící věže. „Bude hotova začátkem dubna a návštěvníci se mohou těšit na výrazně větší prostory, včetně vyhlídkové terasy s barem, která bude na střeše restaurace,“ přibližuje nový vzhled restaurace Libor Sládek, technický ředitel Autodromu Most.  

V součtu se tak jen letošní investice už blíží k 20 milionům Kč. Sezóna se v Mostě začíná pomalu rozbíhat a vedle testování, tréninků a agenturních jízd se uplynulý víkend jely i první závody. Všechny novinky včetně nového povrchu si už brzy bude moci vyzkoušet i široká veřejnost. Akce The Most AUTOSHOW je pro všechny fanoušky tradičním otvírákem sezóny a letos se uskuteční 27. března. Podrobnosti najdete na stránkách Autodromu www.autodrom-most.cz.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com