VÍTĚZOVÉ ZÁVODŮ DO VRCHU SE SEŠLI NA AUTOKLUBU Vrchy, motorsport, vítězové, autoklub | Constructors F1

etina English Rusky

VÍTĚZOVÉ ZÁVODŮ DO VRCHU SE SEŠLI NA AUTOKLUBU Vrchy, motorsport, vítězové, autoklub | Constructors F1 Constructors F1

VÍTĚZOVÉ ZÁVODŮ DO VRCHU SE SEŠLI NA AUTOKLUBU

Jan Koudelka | 8.3.22 | Aktuálně

Závody do vrchu 2022

Před začátkem letošní motoristické sezóny probíhají každoroční školení jezdců a pořadatelů všech disciplín. V sobotu 5. března se v klubovém domě AČR sešli jezdci závodů do vrchu. Po ukončení školení proběhl slavnostní večer, během kterého byli vyhlášeni vítězové dvou uplynulých ročníků této disciplíny.

 1

Kvůli restrikcím během pandemie muselo být vyhlášení několikrát odloženo. Až nyní se mohli zástupci této atraktivní disciplíny sejít v neomezeném množství. „Využili jsme přítomnosti jezdců na školení, nechtěli jsme jim před začátkem sezóny ubírat čas ještě dalším víkendovým termínem,“ vysvětluje Generální sekretář AČR – Tomáš Kunc a dodává: „Zároveň jsme považovali za důležité, ocenit ty nejlepší ještě před úvodním podnikem letošního mistrovství, který se jede už za necelý měsíc. Jsem rád, že jsme se mohli setkat a gratuluji ještě jednou všem za jejich sportovní úspěchy.“

2 

Na programu večera bylo vyhlášení výsledků za rok 2020 a 2021, takže oceňovaných bylo opravdu mnoho. Absolutním vítězem sezóny 2020 se stal Miloš Beneš s velmi rychlým speciálem Osella FA30. V následujícím roce navíc zvítězil v kategorii II pro otevřené vozy: „Rok 2020 byl zásadně poznamenán pandemií a rušením podniků nejen u nás, ale i v Evropě. To se projevilo také ve startovních listinách, takže jsem neměl tolik soupeřů. Bylo to vlastně poměrně jednoduché. Největším konkurentem v následujícím roce byl pro mě pochopitelně Petr Trnka, který jede perfektně. Je to rovnocenný soupeř a pomohla mi jeho neúčast na Slovensku a zrušená Jednadvacítka,“ poznamenal Miloš Beneš.

„Konečně se povedlo uspořádat vyhlášení, na které jsme se všichni těšili. Doba nebyla jednoduchá, rušilo se hodně podniků a doufám, že letošní sezóna bude z tohoto pohledu o mnoho lepší. Pro nás je prioritou Mistrovství Evropy, ale budeme se snažit odjet také co nejvíce domácích závodů, abychom potěšili naše fanoušky a zazávodili si s naší vrchařskou elitou. Doufám, že se nám bude dařit, uděláme pro to maximum,“ prohlásil Petr Trnka. 

„Jsem velmi rád za příjemnou a přátelskou atmosféru slavnostního vyhlášení, ale i předcházejícího školení. To je největší odměna pro celý realizační tým. Navíc prostředí klubového domu je z mého pohledu opravdu velkolepé. Teď už se ale připravujeme na úvodní podnik letošní sezóny, který bude po několika letech společný pro Mistrovství ČR, Českou trofej a sérii Maverick Hill Climb Czech,“ doplnil předseda Komise závodů do vrchu – Jan Koudelka.

Úvodním podnikem letošní sezóny je V.GMS Prolog, který proběhne 3. dubna 2022 na Autodromu v Brně.

 

 

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com