Zadní světlo F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1

etina English Rusky

Zadní světlo F1,Formule 1, construct, konstrukce | Constructors F1 Constructors F1

Zadní světlo

Miroslav Sanytrák/Boris Dacko/foto J.Křenek | 24.2.07 | Světla F1

Ačkoliv je zadní světlo jednou z nejmenších součásti na voze, jeho funkce je doslova nezbytná. Zpravidla je připevněno na zadním přítlačném křídle, resp. jeho nejnižší přítlačné části. Tato pozice je dána především předpisy, i když ne přímo. Regule totiž stanovují řadu rozměrových parametrů, které k tomuto uložení vedou. K podélné ose i horizontální rovině musí být natočeno pod úhlem 90o, jeho vzdálenost musí být maximálně 100 mm od podélné osy a od referenční roviny může být vzdáleno pouze v rozsahu 325 až 400 mm. Rovněž nesmí být uloženo více než 450 mm za osou zadní nápravy.

zvětšit

Zadní světlo nehraje pouze roli brzdového světla. Svítí také během jízdy v dešti (při brždění se rozsvítí více), a aktivovat jej lze i v případě nehody. Pokud jej neaktivuje řidič, mohou tak učinit členové týmu přes telemetrii přímo z boxů. Zadní světlo musí mít červenou barvu, avšak během kvalifikace můžeme zahlédnout jak svítí zeleně. Tato barva je charakteristická při kvalifikaci když vozidlo není obsazeno řidičem. Anti vibračně uložené světlo tvoří světelné diody (až 80 diod), váží přibližně 260 gramů a jeho rozměry dosahují obvykle 90x135 mm. Světlo je vystaveno nejen případným nárazům, ale také velkému střídavému tepelnému zatížení. Díky tomu vůz během sezony spotřebuje až 25 světel.

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

zvětšit

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com