Zahájení PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally Zahájení PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally | Constructors F1

etina English Rusky

Zahájení PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally Zahájení PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally | Constructors F1 Constructors F1

Zahájení PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally

Bc. Jakub Schimmer/AČR | 18.5.22 | Aktuálně

Zahájení PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally 2022

Autoklub České republiky dnes na tiskové konferenci v klubovém domě představil nový šampionát rally pravidelnosti pro všechny sériové automobily s alternativním pohonem. Významným technologickým partnerem je společnost Phoenix Contact, zajišťující kompletní dobíjecí infrastrukturu během závodů. Jedná se o zcela novou vstupní bránu do světa motorsportu, protože své kategorie zde najdou i historici a vozy bez alternativního pohonu. 

Již tento víkend nás čeká premiérový podnik v Českém Krumlově, který bude zároveň součástí mezinárodního FIA ecoRally Cupu. Na ten budou navazovat další 4 závody, soutěžní posádky se tak v průběhu celého roku potkají ještě ve Fulneku, Hustopečích, Šternberku a Janovicích nad Úhlavou. Maximálně 3 etapy v rámci jednoho podniku s délkou testů okolo 100 km je optimální porce pro pilotní ročník. Během každého testu budou na dvojice čekat desítky měřících bodů, ve kterých se bude hodnotit odchylka od ideálního času s přesností na desetinu sekundy.

„Je velice důležité, aby Autoklub České republiky měl nejrůznější formy pro možnost vstupu do motoristického sportu. Jednou z těch nejjednodušších je nyní PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally a osobně se moc těším na zájem posádek. Kdo disponuje vozem s alternativním pohonem, může svou motivaci najít v úspěšném českém reprezentantovi Michalu Žďárském, který v disciplíně Regularity – česky pravidelnosti – sklízí úspěchy na mezinárodním poli. Ostatní třeba naláká příležitost zasoutěžit si na tratích reálných závodů SONAX Mistrovství České republiky v rally. Česká trofej v rally pravidelnosti je otevřena prakticky každému vozu, což je skvělá a dosud nevídaná možnost. Komu se formát soutěží zalíbí, může vstoupit do oficiální série mezinárodní automobilové federace FIA, nechybí tak ani alternativa sportovního růstu,“ pochvaluje si nový šampionát Jan Šťovíček, prezident Autoklubu ČR.

1

V seriálu nebudou chybět ani stále populárnější historické automobily. Ty se utkají v České trophy v rally pravidelnosti historických automobilů, pro kterou stačí posádce platná mezinárodní licence nebo jakákoliv licence vydaná AS Autoklubu ČR, a to včetně denních licencí. Podmínkou je mít automobil od roku výroby 1931 až do 1996 včetně. Vozidlu nesmí chybět povolení k provozu na veřejných komunikacích, a to jak s běžnou registrační značkou, tak se sportovní testací„R“ nebo veteránskou „V“.  Kdo nedisponuje historikem, nebo moderním vozem s alternativním pohonem, může se zúčastnit také. Součástí šampionátu je také Česká trophy v rally pravidelnosti pro libovoln é automobily, kde mohou startovat vozy od roku výroby 1997 s povolením k provozu na veřejných komunikacích. Na účastníky této kategorie čekají stejná pravidla ohledně licencí jako i historických vozidel.

Zajímavý bude jistě soutěž značek vozidel. Pro hodnocení v absolutní klasifikaci získají v každé rally body dvě nejvýše umístěné posádky s vozidly dané značky. Vítězem se pak stane značka s nejvyšším počtem získaných bodů. Nutné je zmínit také PHOENIX CONTACT pohár ve spotřebě v ecoRally, který vyhodnotí soutěžící s nejnižší spotřebou.

Jak se bude účastníkům nového šampionátu dařit, na to se diváci mohou přijít podívat již tento víkend, kdy se šampionát PHOENIX CONTACT Česká trophy v ecoRally koná v rámci jubilejní 10. Czech New Energies Rallye Český Krumlov, a to od pátku 20. května do soboty 21. května 2022.

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com