Zahajovací podnik formulového AFR Pokal s mezinárodní účastí nedopadl pro mostecký HKC Racing Team vůbec špatně AFR POkal, HKC, Racing | Constructors F1

etina English Rusky

Zahajovací podnik formulového AFR Pokal s mezinárodní účastí nedopadl pro mostecký HKC Racing Team vůbec špatně AFR POkal, HKC, Racing | Constructors F1 Constructors F1

Zahajovací podnik formulového AFR Pokal s mezinárodní účastí nedopadl pro mostecký HKC Racing Team vůbec špatně

Dusan Matous/ HKC Racing | 26.4.19 | Aktuálně

AFR POKAL 2019

Stříbro mezi Formulemi Renault pro HKC na legendární Monze

 

Zahajovací podnik formulového AFR Pokal s mezinárodní účastí nedopadl pro mostecký HKC Racing Team vůbec špatně. Pilot Matěj Kácovský na slavném italském okruhu nasbíral mnoho zkušeností, rychle se naučil úskalí trati i legendární zatáčku Parabolica a po dvou úvodních závodech seriálu je mezi jezdci s dvoulitrovými monoposty Renault druhý v průběžném hodnocení.

S Monzou se pojí mnoho událostí v nejvyšší třídě motorsportu, tedy ve Formuli 1 a proto si mladý jezdec velmi považoval, že zde může startovat. AFR Pokal je pohárová série formulových vozů různých kategorií a kubatur, které startují z jednoho roštu. V Itálii tak bylo na startovní listině 22 jezdců z Itálie, Rakouska, Německa, Švýcarska, také jeden Řek a jeden Brit. Matěj byl jediným reprezentantem českého motoristického sportu.

Tvar trati na Monze je známý ze všech počítačových simulátorů.

Realita se pochopitelně liší, zvláště, když se jede s takovým strojem, jako je formule Renault. Optimální stopa je celkem jasná, ale v reálu je nutné především hledat ideální brzdné body a pak je dodržovat. "A přesně tohle se Matějovi dařilo výborně. Navíc zažil i mokrou trať, což pochopitelně mění situaci. Ale důležitý je trend neustálého zrychlování časů na kolo," řekl jezdcův trenér Ivan Houzák.

Matěj se tak v kvalifikacích i závodech stále posunoval a hodně mu dalo i těsné soupeření s jedním ze starších a zkušených italských soupeřů. Výborně i spolupracoval i s mechaniky a hlavně po úvodních trénincích si velmi cílevědomě říkal o konkrétní změny v nastavení podvozku tak, aby co nejlépe odpovídalo charakteru italského okruhu.

Jak už zaznělo, hodnocení tohoto poháru probíhá po skupinách a po dvou úvodních závodech série tak Matěj drží druhou příčku v kategorii dvoulitrových Renaultů. Pokud se vezme v úvahu, že AFR Pokal se pojede ještě šestkrát, například na Hungaroringu, Slovakiaringu, či v Brně na Masarykově okruhu, může stoupající trend pokračovat. Domácímu publiku se na Autodromu Most Matěj představí na konci června při víkendu NASCAR.

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com