Říjnovou autoshow zpestří finále soutěže The Most Challenge Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1

etina English Rusky

Říjnovou autoshow zpestří finále soutěže The Most Challenge Most, autodrom, F1, Formule 1, okruhy | Constructors F1 Constructors F1

Říjnovou autoshow zpestří finále soutěže The Most Challenge

Mgr.J.Foukal/Autodrom Most | 3.10.17 | Aktuálně

MOST 2017

Při podzimní akci mosteckého autodromu The Most AUTOSHOW #6 v sobotu 28. října vyvrcholí zároveň třetí ročník oblíbené soutěže amatérských jezdců na velkém závodním okruhu The Most Challenge.

Od 09:00 do 17:00 hodin si návštěvníci mohou užít volných jízd s vlastním automobilem po závodním okruhu, a to za velmi příznivou cenu 150 korun za desetiminutové svezení. Na programu jsou také taxijízdy v závodních speciálech, k vidění bude i exhibiční závod. Vstup a parkování v areálu autodromu je tradičně zdarma. Více informací o autoshow zájemci najdou zde.

„Návštěvníci autoshow se mohou přihlásit i do LOUDA CUPu, což je mezi jezdci i diváky stále vyhledávanější jednokolový netradičně pojatý závod s tenisovým míčkem v košíčku na přední kapotě vlastního vozu, jehož výherce získá zajímavou cenu,“ doplnila programovou nabídku autoshow eventová manažerka společnosti AUTODROM MOST Veronika Raková.

V soutěži The Most Challenge, jejíž výsledky organizátoři vyhlásí po ukončení autoshow, se počítá nejlepší čas na jedno kolo dosažený na velkém závodním okruhu v běžně vyráběném automobilu se sériovými pneumatikami. Podmínkou je platná registrační značka vozu. Průběžný lídr celkového pořadí Aleš Pelikán z Pardubic dosáhl se svým žlutým Ferrari F12 času 01:50,122 minuty. Je tak poslední šance do konečného pořadí ještě zasáhnout.

Zoufat si přitom nemusejí ani majitelé aut slabších kubatur motoru.

Pořadatel přišel letos s novinkou, která dává šanci na dobré umístění i jim. „Je jasné, že dosahovat časů srovnatelných s nadupanými vozy typu Porsche či Ferrari je nereálné. Vypsali jsme proto ceny i pro vítěze každé ze čtyř výkonnostních kategorií,“ upřesnila Raková.

Absolutní vítěz s nejrychlejším časem absolvuje zdarma okruhovou školu a při jejím úspěšném dokončení obdrží národní licenci závodního jezdce. Usedne také za volant vozu safety car při mosteckém závodě evropského mistrovství okruhových tahačů Czech Truck Prix v příštím roce. Součástí výhry je i možnost absolvovat kurz sportovní jízdy za účasti profesionálního závodního jezdce Tomáše Pekaře, který obsadil stříbrnou příčku v loni obnoveném seriálu Škoda Octavia Cup. Soutěžící, kteří dosáhnou nejlepšího času v jednotlivých kategoriích, se mohou také bezplatně zúčastnit kurzu sportovní jízdy s Tomášem Pekařem a obdrží i další zajímavé ceny.

Autoshow zaujme všechny členy rodin. Zatímco otcové si mohou vyzkoušet svůj řidičský um a odvážnější maminky se svezou po dráze se zkušeným jezdcem, děti se vyřádí ve skákacím hradu. „K dispozici budou mít i dětské dopravní hřiště, chlapcům a dívkám půjčíme také kola či koloběžky a také přilby,“ doplnila Veronika Raková.

Galerie

Štítky

 


Konstrukce formule F1

Klikněte na část, která vás zajímá

Formule Zadní kolo Brzdy Svtla Zadní závs kol Zadní kídlo Podvozek Výfuk Válce Kamery Skelet Sedadlo Pední kolo Volant Zrcádko Pední závs kol umák Pední kídlo

Do dalšího závodu Formule 1 zbývá

dní
hodin
minutt
sekund

Kalendáře GP F1

Copyright © (2024) Copyright © (2011) Constructorsf1.com